ТОП-9 цікавих фактів про Toyota Land Cruiser, яких ви точно не знали


Banner_Toyota_770x545_57 (1)-min.jpg

Toyota Land Cruiser – культовий позашляховик японського бренду. Він має багаторічну історію та досі захоплює безліч автолюбителів своєю надійністю та міцністю, здатністю легко справлятися зі складнощами бездоріжжя, що приправлені бездоганним комфортом та вишуканим дизайном.

Щоб більше дізнатись про авто, яке є найпопулярнішим у світі та продається у 190 країнах, пропонуємо вам ознайомитися з цікавими фактами про Land Cruiser, які вас точно приведуть у захват.

Факт № 1. Ветеран серед авто Toyota і загалом усього світового автопрому позашляховиків

Перший позашляховик Toyota Land Cruiser з’явився на автомобільному ринку у далекому 1951 році, що робить його однією з найстаріших моделей в історії автомобілебудування. Він заслужив репутацію своєю довговічністю та відмінними прохідними і тяговими властивостями.

Факт № 2. Багаторазовий переможець безлічі позашляхових змагань

Toyota Land Cruiser має багату історію позашляхових перегонів, включаючи численні перемоги у виснажливому марафонському трансконтинентальному ралі “Париж-Дакар”. Міцна рамна конструкція Land Cruiser і можливості повного приводу зробили його улюбленим серед любителів бездоріжжя.

Факт № 3. Автомобіль-дослідник

Протягом усієї своєї історії Land Cruiser різних поколінь використовували вчені, дослідники й авантюристи у віддалених та складних куточках світу. Вони брали участь у різноманітних глобальних експедиціях і були невід’ємною частиною місій в Антарктиці, африканських саванах та інших пересіченій місцевості.

Факт № 4. Надійний помічник

Land Cruiser брали участь у гуманітарних заходах і операціях з надання допомоги при стихійних лихах по всьому світу. Вони відомі своєю здатністю діставатись до віддалених і постраждалих від стихійних лих районів, що робить їх цінними інструментами для надання допомоги під час криз.

Факт № 5. Світовий військовослужбовець та миротворець

Моделі Land Cruiser використовували численні збройні сили та миротворчі місії у багатьох країнах. Їхня універсальність та надійність, здатність легко долати бездоріжжя зробили авто популярними у військовій сфері.

Факт № 6. Флагман новітніх технологій

Бренд Тойота часто впроваджує нові автомобільні технології саме у Land Cruiser, які потім встановлюють у інші автомобілі Toyota, а згодом подібні можливості з’являються й у інших виробників автомобільної промисловості. Інновації в системах повного приводу, функціях безпеки та технологіях двигунів були випробувані та вдосконалені саме у Land Cruiser. 

Факт № 7. Улюблений позашляхових світових VIP-персон

Видатний актор і колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер відомий своєю любов'ю до позашляховиків, включаючи Toyota Land Cruiser. Його неодноразово бачили за кермом Land Cruiser.
Авантюрист і телеведучий Беар Ґріллс використовував Land Cruiser у своїх експедиціях і пригодах на природі. А популярний комік і автомобільний ентузіаст Джей Лено представив різні моделі Land Cruiser у своєму телешоу «Гараж Джея Лено», демонструючи їхні можливості.

Land Cruiser був кращим вибором для королівської сім’ї Йорданії та використовувався в їхньому офіційному кортежі. Також на цьому авто подорожували різними країнами королева Єлизавета II й інші члени британської королівської родини. Цікавим також є те, що навіть  Ватикан застосовував Toyota Land Cruiser для перевезення Папи Франциска під час його візитів за кордон.

Факт № 8. Land Cruiser має власний музей

У Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, США, є спеціальний музей спадщини Land Cruiser, де ентузіасти можуть досліджувати історію та еволюцію цього культового автомобіля.

Факт № 9 Ікона стилю та автомобільної культури

Land Cruiser – це більше, ніж просто транспортний засіб. Це культурна ікона в багатьох країнах. У таких регіонах, як Близький Схід і деякі частини Африки він часто асоціюється з престижем і статусом. Його історія переплітається з культурою та самобутністю цих регіонів. 

 

Долучіться до світової спільноти власників культового позашляховика – купуйте автомобіль Toyota Land Cruiser вже сьогодні й на власному досвіді переконайтесь у його надможливостях.